תובענה לקביעת היקף העיזבון ואופן חלוקתו בין יורשי המנוח: מה קבע בית המשפט, ואיך עלינו להתמודד במקרה כזה?

נמצאים בפני אתגר משפטי?
 השאירו פרטים ונלווה אתכם עם מומחיות ויחס אישי לכל אורך הדרך.

תובענה לקביעת היקף העיזבון ואופן חלוקתו בין יורשי המנוח: מה קבע בית המשפט, ואיך עלינו להתמודד במקרה כזה?

פסק הדין עוסק בתובענה לקביעת היקף העיזבון ואופן חלוקתו בין יורשי המנוח, תוך דיון בסוגיות משפטיות הנוגעות להעברת רכוש, ניצול מצוקה אישית והחזרת כספים לעיזבון. סוגיות אלו מעלות שאלות מהותיות הנוגעות לתוקף הצוואה ולזכויות היורשים, והסוגיות המוצגות עולות בקרב הציבור הרחב לאחר מלחמת חרבות ברזל – הנה מה שעליכם לדעת.

רקע

התובענה הוגשה על ידי שתי התובעות, אשר טוענות כי הנתבע, אחיהן, פעל בניגוד לאינטרסים של המנוח, תוך שהוא מעביר אליו רכוש וזכויות שונים. המנוח, איש עסקים אמיד, הלך לעולמו בשנת 2019, כאשר צו קיום צוואתו של המנוח לא הוצא לאור.

טענות התובעות

התובעות טוענות כי הנתבע ניצל את חולשתו של המנוח, וביצע משיכות כספים מהחשבונות השייכים לו, כולל שימוש בכרטיסי אשראי, שהביאו לריקון עיזבונו של המנוח. הנתבע, לטענתן של התובעות, משך כספים בסכומים ניכרים ובשיטות מתוחכמות, תוך שהוא מפר את החובות המוטלות עליו כיורש וכך בעצם מנצל אותו.

טענות הנתבע

מנגד, הנתבע טוען כי הוא היה זה שעמד לצדו של המנוח בשעות קשות, וכי השימוש בכספים נעשה כחוק, ובמיוחד בהקשר לכספי פנסיה שהמשיכו להתקבל גם לאחר פטירת האב. הוא טוען בנוסף כי התובעות מנסות לשוב ולהעלות טענות שכבר הוסדרו בהסכמות קודמות.

הכרעת בית המשפט

בית המשפט נדרש לבחון את מהות הכספים שנמשכו על ידי הנתבע ואת תוקפן המשפטי. ההכרעה מתמקדת בשאלה האם הכספים שימשו להוצאות פרטיות של הנתבע או שמא היו חלק מהעיזבון.

לאחר עיון בעדויות ובמסמכים, קובע בית המשפט כי הכספים שנמשכו לאחר פטירת המנוח הם כספי פנסיה שנמשכו בטעות, ויש להשיבם לחברת הפנסיה ולא לעיזבון.

בנוגע לכספים שנמשכו לפני מועד הפטירה, קובע בית המשפט כי מדובר בכספים השייכים לעיזבון, ומורה לנתבע להשיב סכום כולל של 34,000 יורו לעיזבון המנוח, שישולם לתובעת בהתאם לזכויותיה.

מה ניתן ללמוד מפסק הדין?

פסק הדין מציב אתגרים רבים בכל הנוגע לתהליך חלוקת העיזבון, ומדגיש את חשיבות ההסכמות המשפטיות והבנת המצב הכלכלי של המנוח לפני פטירתו. הוא מהווה דוגמה מצוינת לאופן שבו בית המשפט מתמודד עם טענות של ניצול ואי צדק משפחתי, תוך שמירה על זכויות כל הצדדים המעורבים.

מקרה דומה שהגיע למשרדנו

משרדנו מטפל בימים אלה במקרה דומה, בו שני אחים ירשו את הוריהם, אך הסתכסכו בעקבות חלוקת הנכסים שהתקיימה לפני ואחרי מותם. אחד האחים קיבל נכס בשווי גבוה יותר כאשר ההורים היו בחיים ושאחד מההורים חסוי, בעוד שהאח השני קיבל נכס בשווי נמוך יותר לאחר מותם. בנוסף, ההורים הותירו נכסים נוספים ועיזבון כספי שלא חולק באופן ברור ושחלק מכספיו נמשך על ידי אחד מהאחים בעוד שהאב היה חסוי וחלק נמשך לאחר פטירתו, מה שהוביל לסכסוך קשה בין הצדדים שמתנהל בימים אלה.

סיכום

פסק דין זה מדגיש את הצורך בשקיפות ובבהירות בכל הנוגע לחלוקת העיזבון, ומפרט את העקרונות המשפטיים המנחים את בית המשפט בהחלטותיו. המקרה גם מעלה שאלות לגבי ההתנהלות הכלכלית של יורשים והמשמעות של מצבים של פטירה בלתי צפויה על חלוקת רכוש ומשאבים.

נתקלתם במקרה דומה? אתם מוזמנים להגיע לפגישת ייעוץ במשרדו, און איל ינקו ושות', המתמחה בירושות. אנחנו כאן על מנת לעזור לכם במקצועיות מובטחת.

 

69757-10-21

 

מאמרים אחרונים

נושאים נפוצים במגזין המשפטי