הקמת שותפות מתייחסת לסוגים שונים של שותפויות : שותפות עסקית וכל שותפות בין שני גורמים או יותר. כאשר שוקלים הקמת שותפות עם מישהו ישנם דברים חשובים שיש לבדוק לפני הקמת שותפות כדי שלאחר מכן, לא יהיו תחושות חרטה על הקמת שותפות עם האדם המסוים. הדברים שיש לבדוק הינם זהים בכל סוג שותפות שהוא. המטרה בהקמת שותפות היא שהשותפות תתרום לך בצורה משמעותית .
תאום אינטרסים
בהקמת שותפות יש לבדוק האם יש ניגוד או תיאום אינטרסים. לעיתים נראה ממבט ראשון שיש תאום אינטרסים מקסימלי ולאחר תקופה מתגלה שבעצם אחד הצדדים הסתיר את האינטרסים האמתיים שלו מאחורי מעטה עבה, והציג כלפי חוץ רק אינטרסים שינעמו לאוזניו של הצד השני בשותפות. גם חתימה על חוזה שותפות אינה מהווה ביטוח לכך שתיאום האינטרסים שין שני השותפים יהיה מקדם וטוב.
לדוגמא אם תרצו לשתף אדם בעסק, שאלו אותו מדוע הוא רוצה להקים אתכם שותפות. אם התשובה תהיה: "אני רוצה להרוויח הרבה כסף", עליכם לבדוק האם האינטרס הזה תואם את האינטרסים שלכם ואולי האינטרס הזה הוא אינטרס מדומה ועומד מאחורי אינטרס נסתר שהאדם שמולכם חפץ להסתירו מכם. יתכן שהצד השני מעונין להרוויח כסף אל אינו מוכן להשקיע משאבים , זמן ומחשבה להשגת מטרה זו והוא רוצה שאתם תעשו את העבודה והוא יהיה שותף ברווחים. במקרה כזה מאחורי האינטרס של להרוויח כסף עומד אינטרס שנוגד את האינטרס הבסיסי שלכם להגיע לשיתוף שיקדם וייטיב עמכם.
גם בשותפות זוגית קיים אותו עיקרון. לפני כניסה לשותפות מחייבת עם בן זוג חשוב מאוד לבדוק האם האינטרסים והרצונות שלכם תואמים. שאלו את עצמכם את השאלה: "האם הקשר אתו/אתה ייטיב איתי , יקדם אותי, האם קיימים בינינו ניגודי אינטרסים שנושאים מהותיים שעלולים להשליך על האינטראקציה ביננו?
עם מעט חשיבה ושימת לב, התשובה לשאלות הללו תצוץ ככל שבוחנים לעומק את העמדה של הצד השני . ניתן לראות האם קיים בסיס שיתופי אמתי לעתיד או שמדובר ברצונות חולפים שלא יניבו פרות ולא עומד מאחוריהם תוכן אמתי.