תשלומי מזונות ילדים במקרה גירושין
הליך הגירושין איננו דבר נעים וסימפטי. לרוב מדובר במשבר לא פשוט של חלום חיי הנישואין. המצב הופך להיות מורכב, סבוך ועצוב יותר במצב שבו יש ילדים בתמונה. אחד מהנושאים העיקריים העולים לדיון בזמן החלטות סיכומי בית הדין בגירושין הוא סכום דמי מזונות ילדים.
דמי מזונות הינם סכום כספי שאותו מתחייב לרוב הבעל לשלם לאחר שהגירושין הושלמו, על מנת להבטיח המשך רווחה וקיום כלכלי של האישה והילדים. ישנם שני סוגי מזונות עיקריים. מזונות האישה ומזונות ילדים. נתמקד כעת בעניין מזונות הילדים.
תשלום דמי מזונות חודשיים
ברוב המקרים האם היא זו המקבלת את המשמורת העיקרית על הילדים. האב, למרות שהוא איננו נושא יותר בנטל היומיומי של גידול הילדים צריך להיות אחראי עדיין על רווחתם. הוא אמנם לא גר איתם יותר, אבל הם עדיין ילדיו ובאחריותו. לכן, על מנת להבטיח את היכולת הכלכלית של הילדים והאם והמשך חיי רווחה האב מתחייב לשלם מזונות ילדים בכל חודש.
חישוב מזונות ילדים
דמי המזונות אינם חקוקים בסלע. הם יכולים להשתנות בהתאם לשינויים הכלכליים המתרחשים אצל בני הזוג. בין אם מדובר בהעלאה במשכורת או בפיטורים יכולה להיות לכך השלכה על דמי המזונות.
ישנם חישובים שונים הלוקחים בחשבון את משכורת האב, משכורת האם וגיל הילדים.
גילאי הילדים משפיעים גם הם על דמי המזונות. עד גיל 15 יש חובה כלכלית מלאה על האבא. בגילאים שבין 15 ל-18 החובה מתחלקת בין שני בני הזוג. ומעל גיל 18 התשלום על האבא הוא שליש מהתשלום ההתחלתי.
ישנם תשלומים נוספים שאותם צריך האב לשלם, אבל כרגע אנחנו מתמקדים רק בנושא דמי מזונות ילדים.
נציין כי כיום ישנם אמנם שינויים בתחום משמרות האב או האם, כמו כן ישנם יותר הורים המחליטים על משמרות משותפות בחלוקה שוויונית של המשמורת והאחריות בין האם לאב. אבל חוקי דמי המזונות עדיין נותרו כפי שהם באופן גורף כאשר כל זוג מביא לדיון את המקרה הפרטי שלו לדיון בבית הדין במידה והוא רוצה לעשות שינויים במזונות התואמים את סגנון חייהם.